starostwo powiatowe w sochaczewie
filtr graficzny dla strony powiat sochaczew
Wydz. Komunikacji sprawdź nr w kolejce Aktualności Powiatowy Rzecznik Konsumentów Lista Organizacji Pozarządowych Ważne Telefony Szkoły Szkoły Podstawowe Szkoły Ponadpodstawowe Niepubliczne Szkoły i Placówki Oświatowe Konkursy RODZINY ZASTĘPCZE Projekty Dotacje z budżetu państwa Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg CYFROWY POWIAT Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Program Inwestycyjny Centralny Port Komunikacyjny Sektorowy Program Wsparcia pn. "Bezpieczne Drogi" Przez Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o. Numery kont bankowych Petycje Budżet Obywatelski 2018 - realizacja 2019 r. 2019 - realizacja 2020 r. 2020 - realizacja 2021r. RODO RAJD ROWEROWY Transmisje internetowe z sesji Rad Powiatu Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej Edukacja Prawna MONITORING PLATFORMA ZAKUPOWA TURNIEJ DZIKICH DRUŻYN Wersja kontrastowa

„Ogrodnik” gotuje z Marcinem Budynkiem

17-03-2021 14:40

A A A

Warsztaty kulinarne

„Stawiam na wieprzowinę” to cykl warsztatów prowadzonych przez słynnego kucharza Marcina Budynka, w ramach V edycji ogólnopolskiego programu informacyjno-szkoleniowego z zakresu jakości mięsa wieprzowego, skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych.

 

12 marca br. Zespół Szkół RCKU miał przyjemność gościć Akademię Kulinarną Marcina Budynka, zaproszeni goście wygłosili prelekcję z zakresu obróbki technologicznej mięsa wieprzowego oraz jego wartości odżywczej. Część warsztatowa przebiegała w pracowni gastronomicznej w czasie praktycznej nauki zawodu i wzięło w niej udział 20 uczniów klasy 2 TŻG - technikum żywienia i usług gastronomicznych. Uczniowie poznali nowoczesne metody obróbki mięsa, sposoby marynowania mięsa, kompozycje smakowe i aranżacje potraw. Pod okiem profesjonalnych kucharzy uczestnicy spotkania przygotowali wiele potraw z mięsa wieprzowego.

Dzięki warsztatom uczniowie szkoły mieli możliwość rozwinąć swoje zainteresowania kulinarne oraz zdobyć nowe doświadczenia, które w przyszłości niewątpliwie wykorzystają w pracy zawodowej.

Na zakończenie warsztatów młodzież technikum, została obdarowana profesjonalnymi patelniami gastronomicznymi, dyplomami oraz fartuchami. Koordynatorem warsztatów kulinarnych w „Ogrodniku” była Aneta Bożewska –nauczyciel przedmiotów zawodowych.

ZS RCKU

ZOBACZ GALERIE