24-06-2021 11:06
W tygodniu od 24 do 28 czerwca w Zespole Szkól im. Jarosława Iwaszkiewicza odbył się Konkurs Wiedzy Kulinarnej „Najdroższe i najdziwniejsze potrawy świata”. Organizatorkami konkursu były nauczycielki przedmiotów gastronomicznych: Dorota Waszczeniuk, Lidia Pojawa, Katarzyna Strzałkowska-Bonat.
Celem konkursu było: propagowanie wiedzy kulinarnej; rozwijanie zainteresowań wśród uczniów; wspierania rozwoju uczniów szczególnie uzdolnionych; doskonalenie umiejętności samokształcenia.
Konkurs był skierowany do uczniów klas technikum żywienia i usług gastronomicznych. Odbył się w formie online, na platformie Microsoft Teams. Poległa na rozwiązaniu zamieszczonego testu w określonym czasie. Zwycięzcą konkursu została: Karolina Rybka z klasy drugiej technikum żywienia i usług gastronomicznych po szkole gimnazjalnej. Drugie miejsce ex aequo zajęli uczniowie z tej samej klasy: Maja Pęśko i Krzysztof Zygmunt. Natomiast trzecie miejsce w konkursie otrzymali Emilia Maślanka z klasy drugiej technikum żywienia i usług gastronomicznych po szkole podstawowej oraz Bartłomiej Wiśniewski z klasy pierwszej. Wszystkim Zwycięzcom konkursu kulinarnego - gratulujemy. Nagrody książkowe oraz dyplomy zostaną wręczone podczas zakończeniu roku szkolnego.
K.S.
ZOBACZ GALERIE