Rekrutacja do restauracji McDonald’s
07-02-2013 15:13
A
A
A
Sieć restauracji szybkiej obsługi McDonald’s planuje utworzyć w tym roku 2,5 tysiąca nowych miejsc pracy. Pomimo recesji firma odnotowuje zwiększoną sprzedaż, stąd decyzja o dalszym rozwoju, zwiększaniu liczby placówek na całym świecie i zatrudnianiu nowych pracowników. Sieć McDonald’s posiada 301 obiektów w całym kraju i zatrudnia około 16 000 pracowników. Już niebawem do nich dołączy kilkudziesięcioosobowa załoga nowej restauracji w Wójtówce.
Amerykański gigant McDonald’s zapowiada, że tworzenie miejsc pracy to szczególnie doskonała szansa na zdobycie pierwszego zatrudnienia dla osób młodych, bez umiejętności i wcześniejszego doświadczenia zawodowego. Restauracja zapewnia szereg szkoleń i pomoc w uzyskaniu doświadczenia na wymaganych stanowiskach oraz szerokie możliwości awansu.
Za sprawą wydanej m.in. decyzji starosty sochaczewskiego Tadeusza Korysia, w grudniu 2012 roku zezwalającej na budowę obiektu restauracji McDonald's wraz z infrastrukturą towarzyszącą, m.in. 36 miejscami postojowymi, gmina Sochaczew zyska kilkadziesiąt nowych miejsc pracy zarówno na stanowiskach podstawowych jak i menedżerskich. Już w lutym rusza rekrutacja pracowników do powstającej w gminie Sochaczew, obok OBI nowej restauracji McDonald’s. W pierwszej kolejności zrekrutowana zostanie załoga kierownicza, której spotkanie zaplanowano 25 lutego w godzinach 10.00 – 14.00 w Hotelu Chopin, przy ul. Traugutta 21 w Sochaczewie. Osoby, które są zainteresowane stanowiskiem menedżerskim powinny do 8 lutego 2013 r. przesłać odpowiednie dokumenty tj. CV oraz list motywacyjny na adres: cp.warszawa@pl.mcd.com bądź pocztą na adres: Centrum Pracy McDonalds, ul. Dzika 29, 01-038 Warszawa, koniecznie z dopiskiem MGR Sochaczew.
Pozostała część załogi będzie rekrutowana w pierwszym okresie działania restauracji. Początkowo doświadczeni pracownicy z innych lokali sieci będą wspierać lokalną, nowo zatrudnioną kadrę.
To już kolejna restauracja światowej sieci fast food, która powstaje w ostatnim czasie w Polsce. Budowa lokalnej restauracji ruszyła tuż po nowym roku i powinna być ukończona na wiosnę br. Przebieg i tempo prac, a tym samym termin oddania lokalu do użytku, zależą od wielu czynników, choćby od warunków pogodowych, które w ostatnim czasie niezbyt sprzyjają. Jednak roboty nadal trwają i wszystko wskazuje na terminowe oddanie inwestycji.
ZOBACZ GALERIE