starostwo powiatowe w sochaczewie
filtr graficzny dla strony powiat sochaczew
Wydz. Komunikacji sprawdź nr w kolejce Aktualności Powiatowy Rzecznik Konsumentów Lista Organizacji Pozarządowych Ważne Telefony Szkoły Szkoły Podstawowe Szkoły Ponadpodstawowe Niepubliczne Szkoły i Placówki Oświatowe Konkursy RODZINY ZASTĘPCZE Projekty Dotacje z budżetu państwa Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg CYFROWY POWIAT Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Program Inwestycyjny Centralny Port Komunikacyjny Sektorowy Program Wsparcia pn. "Bezpieczne Drogi" Przez Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o. Numery kont bankowych Petycje Budżet Obywatelski 2018 - realizacja 2019 r. 2019 - realizacja 2020 r. 2020 - realizacja 2021r. RODO RAJD ROWEROWY Transmisje internetowe z sesji Rad Powiatu Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej Edukacja Prawna MONITORING PLATFORMA ZAKUPOWA TURNIEJ DZIKICH DRUŻYN Wersja kontrastowa

Świętami zapachniało

14-12-2005 11:29

A A A
Kolejna edycja imprezy „Prezentacja stołów wigilijnych” odbyła się 4 grudnia w sali konferencyjnej Kolegiaty Wilanowskiej. W przepięknej scenerii wilanowskiej architektury zaprezentowały się regiony niemal z całej Polski. Jak zwykle publiczność uczestniczyła w imponującym festiwalu sztuki kulinarnej. Tematem przewodnim były oczywiście dania wigilijne i świąteczne.
Powiat sochaczewski reprezentowali państwo Jeznachowie ze swoimi pysznymi wypiekami. Jednakże prawdziwą furorę zrobiły soki i konfitury, a niekwestionowanym liderem okazała się konfitura z płatków dzikiej róży. Pyszności stołu dopełnił doskonały wystrój przygotowany przez podopiecznych Warsztatów Terapii Zajęciowej „Jutrzenka”.
Hitem okazały się także stare sochaczewskie przepisy kulinarne. Maciej Małecki z Wydziału Promocji Starostwa Powiatowego z właściwym sobie wdziękiem oraz przekonaniem wytrawnego smakosza, reklamował skutecznie wydawnictwo i cały projekt „Wędrówki kulinarne po Ziemi Sochaczewskiej”.

Adam Lemiesz