starostwo powiatowe w sochaczewie
filtr graficzny dla strony powiat sochaczew
Wydz. Komunikacji sprawdź nr w kolejce Aktualności Powiatowy Rzecznik Konsumentów Lista Organizacji Pozarządowych Ważne Telefony Szkoły Szkoły Podstawowe Szkoły Ponadpodstawowe Niepubliczne Szkoły i Placówki Oświatowe Konkursy RODZINY ZASTĘPCZE Projekty Dotacje z budżetu państwa Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg CYFROWY POWIAT Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Program Inwestycyjny Centralny Port Komunikacyjny Sektorowy Program Wsparcia pn. "Bezpieczne Drogi" Przez Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o. Numery kont bankowych Petycje Budżet Obywatelski 2018 - realizacja 2019 r. 2019 - realizacja 2020 r. 2020 - realizacja 2021r. RODO RAJD ROWEROWY Transmisje internetowe z sesji Rad Powiatu Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej Edukacja Prawna MONITORING PLATFORMA ZAKUPOWA TURNIEJ DZIKICH DRUŻYN Wersja kontrastowa

Mazowiecka Kolekcja Kulinarna

19-12-2005 13:01

A A A
Mazowiecka Kolekcja Kulinarna jest projektem Zarządu Województwa Mazowieckiego i ma na celu promocję mazowieckich firm i produktów na rynku krajowym i zagranicznym. Dotychczas w ramach projektu funkcjonowało 30 firm i 30 produktów ze wszystkich branż rolno – spożywczych. W 2005 roku została wydana trzyjęzyczna broszura dla hurtowników i detalistów, Mazowiecka Kolekcja została zaprezentowana w Międzynarodowym Salonie Smaków w Paryżu, a także zostały podjęte starania o wejście mazowieckich produktów do sieci francuskich i brytyjskich sklepów. W zeszłym tygodniu Starostwo Powiatowe w Sochaczewie gościło delegację francuskich hurtowników, którzy odbyli wstępne rozmowy z sochaczewskimi producentami. W przyszłym roku Urząd Marszałkowski planuje min. zawiązanie stowarzyszenia mazowieckich producentów żywności, kontynuację rozmów z sieciami francuskimi, udział w imprezach wystawienniczych w kraju i za granicą oraz przygotowanie wydawnictw promocyjnych i reklamowych. Każda firma uczestnicząca w projekcie Mazowiecka Kolekcja Kulinarna otrzyma specjalny certyfikat zaświadczający o mazowieckim pochodzeniu surowców i mazowieckiej lokalizacji przedsiębiorstwa.
Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego rozpoczął nabór FIRM I PRODUKTÓW do MAZOWIECKIEJ KOLEKCJI KULINARNEJ 2006. Zgłoszenia list asortymentowych przyjmowane są do dnia 15 stycznia 2006 roku pod adresem m.rzonca@mazovia.pl i winny zawierać: opis produktu, jego gramaturę, skład surowcowy, fotografię w formacie JPG lub BMP. Bliższe można uzyskać u kierownika Wydziału Rolnictwa i Żywności Urzędu Marszałkowskiego Marcina Rzońcy pod nr telefonów (022) 3231918, (022) 3231901.

Adam Lemiesz

Sugerowany podpis pod zdjęcie - Wystawa Mazowsza podczas Międzynarodowego Salonu Smaków w Paryżu.


ZOBACZ GALERIE