Dukaty przeliczone
16-01-2007 08:55
A
A
A
Obrady Kapituły otworzył starosta sochaczewski Tadeusz Koryś, który docenił inicjatywę i program promocji produktów lokalnych. Życzył wszystkim udanej pracy oraz sugerował, aby owocem posiedzenia nie były tylko przyznane wyróżnienia, ale także wnioski, które pomogą poprawić funkcjonowanie programu promocji sochaczewskich produktów.
Kapituła, jak zawsze, solidnie i rzetelnie sprawdziła wszystkie wnioski pod kątem formalnym i oczywiście merytorycznym. Część firm oraz produktów była doskonale znana obradującym, natomiast zdarzyły się niespodzianki i nowości rynkowe. I tak na III edycję Znaku Promocyjnego „Sochaczewski Dukat” wpłynęły następujące wnioski: „Ogórki konserwowe” ZPOW Mazowsze z Iłowa, „Jabłko w cieście francuskim” Zakład Cukierniczy Jeznach, „Pierogi szpinakowe” Pol - Flavour z Tułowic, „Pustak ścienny ceramiczny Mega 40” PCB Plecewice S.A., inicjatywa „Gospodarstwo agroturystyczne „Strusie”” Katarzyna Panek oraz usługa „Szkolenia i konferencje dla aktywnych” Motel Chabrowy Dworek.
Mimo długich obrad prace Kapituły nie zostały zakończone, bowiem jedna z firm musi dostarczyć dodatkową dokumentację, tak, aby wyróżnienie przyznać z czystym sumieniem. Pewna natomiast jest data Gali Znaku Promocyjnego „Sochaczewski Dukat”. Bal połączony z wręczeniem nagród oraz licytacją na rzecz Warsztatów Zajęciowych „Jutrzenka” odbędzie się 27 stycznia 2007 roku w Chabrowym Dworku w Serokach. Wszystkich zainteresowanych galą zapraszamy do Wydziału Promocji i Rozwoju Starostwa Powiatowego w Sochaczewie.
Natomiast wszystkich laureatów III edycji konkursu będziemy Państwu sukcesywnie przedstawiali na łamach lokalnej prasy.
Adam Lemiesz
ZOBACZ GALERIE