09-05-2016 13:23
W ostatnią środę kwietnia w pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół im. Jarosława Iwaszkiewicza gościliśmy uczniów klas trzecich Gimnazjum w Kampinosie. Mili goście pod czujnym okiem uczniów klas drugich technikum żywienia i usług gastronomicznychoraz dzięki profesjonalnemu instruktażowi poznali tajniki pracy z czekoladą. Efektem tych zmagań były czekoladowe trufle z nadzieniem kokosowym, chałwowym, czekolady z chili i foremki czekoladowe wypełnione czekoladowym musem. Na stole pojawiły się również naleśniki z bananami i czekoladą. Nad przebiegiem prac czuwała pani Dorota Waszczeniuk - nauczyciel przedmiotów gastronomicznych.
Po słodkiej degustacji gimnazjaliści zwiedzili niemal wszystkie zakamarki szkoły. Mamy nadzieję , że we wrześniu powitamy Ich w gronie społeczności szkolnej Iwaszkiewicza.
D. Waszczeniuk
ZOBACZ GALERIE