starostwo powiatowe w sochaczewie
filtr graficzny dla strony powiat sochaczew
Wydz. Komunikacji sprawdź nr w kolejce Aktualności Powiatowy Rzecznik Konsumentów Lista Organizacji Pozarządowych Ważne Telefony Szkoły Szkoły Podstawowe Szkoły Ponadpodstawowe Niepubliczne Szkoły i Placówki Oświatowe Konkursy RODZINY ZASTĘPCZE Projekty Dotacje z budżetu państwa Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg CYFROWY POWIAT Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Program Inwestycyjny Centralny Port Komunikacyjny Sektorowy Program Wsparcia pn. "Bezpieczne Drogi" Przez Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o. Numery kont bankowych Petycje Budżet Obywatelski 2018 - realizacja 2019 r. 2019 - realizacja 2020 r. 2020 - realizacja 2021r. RODO RAJD ROWEROWY Transmisje internetowe z sesji Rad Powiatu Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej Edukacja Prawna MONITORING PLATFORMA ZAKUPOWA TURNIEJ DZIKICH DRUŻYN Wersja kontrastowa

Kulinarny Iwaszkiewicz

09-03-2017 15:31

A A A

Tradycją Zespołu Szkół im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie są szkolne konkursy kulinarne. Tym razem młodzi pasjonaci sztuki gotowania otrzymali zadanie przygotowania, zgodnie z tytułem konkursu „Tanie danie”, dania głównego, którego koszt mieściłby się w kwocie 10 złotych za porcję. Zgodnie z zapisami regulaminu konkursu jego uczestnicy obok receptury musieli sporządzić kosztorys potrawy oraz okazać się paragonami zakupu surowców.

Konkurs tradycyjnie był skierowany do uczniów klas gastronomicznych technikum i szkoły zawodowej. Młodzi kucharze jak zwykle wykazali się kreatywnością, umiejętnościami zawodowymi oraz przestrzeganiem zasad fair play. Zdrowa rywalizacja zaowocowała ciekawymi i smacznymi daniami. W trakcie konkursu uczestnikom towarzyszyli jurorzy techniczni a gotowe dania konkursowe oceniali jurorzy degustacyjni. Po podliczeniu punktów ogłoszono wyniki:

I miejsce: Daniel Lesiewicz i Mateusz Krucz z klasy I TŻiUG za danie Nadziewana pierś w stylu śródziemnomorskim,

II miejsce: Mateusz Traczyk i Eryk Jarota z klasy II TŻi UG za danie Roladka schabowa w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i puree jabłkowym,

III miejsce: Natalia Ciemniewska i Jarosław Maślanka z klasy II ZSZ KUCHARZ za danie Schab w pomarańczach z glazurowaną marchewką i kaszą gryczaną.

Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy i nagrody książkowe oraz karnety na basen MOSiR i siłownię Cross-Park Full Body Workout w Sochaczewie. Sponsorom nagród serdecznie dziękujemy.

Organizatorami konkursu i fundatorami nagród książkowych były nauczycielki przedmiotów gastronomicznych Zespołu Szkół im. Jarosława Iwaszkiewicza.

Mamy nadzieję na duże zainteresowanie następnym konkursem kulinarnym i już teraz zapraszamy do udziału w nim. Informacje tradycyjnie na www.iwaszkiewicz.edu.pl/ i www.facebook.com/ZSIwaszkiewicz/

 

D.Waszczeniuk

ZOBACZ GALERIE