23-02-2018 08:38
„Stawiam na drób” to wielkie gotowanie w „Ogrodniku". Związek Polskie Mięso organizuje szkolenia kulinarne dla uczniów szkół gastronomicznych pod hasłem STAWIAM na DRÓB! W środę, 21 lutego w Zespole Szkół RCKU w Sochaczewie, doświadczony mistrz kuchni Marcin Budynek, Judyta Szymkowiak, dietetyk, koordynator programu oraz trener z Akademii Kulinarnej Marcina Budynka - Bartosz Łukaszewicz przeprowadzili instruktaż z zakresu obróbki technologicznej mięsa drobiowego w formie prelekcji merytorycznej oraz praktycznej. Uczniowie „Ogrodnika" poznali nowoczesne metody obróbki drobiu, marynowane drobiu, kompozycje smakowe i aranżacji potraw. Celem zrealizowanego przedsięwzięcia było wyedukowanie uczniów z zakresu jakości mięsa drobiowego a także zaprezentowanie wariacji kulinarnych z polskim mięsem drobiowym w roli głównej. Dzięki Związkowi Polskie Mięso - dyrektor biura Katarzynie Oponowicz i organizatorce Anecie Bożewskiej, nauczycielce gastronomii w ZS RCKU młodzież z klasy Technikum Żywienia doświadczyła namiastki pracy w gastronomii a pod okiem szefa kuchni Marcina Budynka powstały prawdziwe arcydzieła kulinarne.
Starostwo Powiatowe w Sochaczewie
ZOBACZ GALERIE