starostwo powiatowe w sochaczewie
filtr graficzny dla strony powiat sochaczew
Wydz. Komunikacji sprawdź nr w kolejce Aktualności Powiatowy Rzecznik Konsumentów Lista Organizacji Pozarządowych Ważne Telefony Szkoły Szkoły Podstawowe Szkoły Ponadpodstawowe Niepubliczne Szkoły i Placówki Oświatowe Konkursy RODZINY ZASTĘPCZE Projekty Dotacje z budżetu państwa Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg CYFROWY POWIAT Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Program Inwestycyjny Centralny Port Komunikacyjny Sektorowy Program Wsparcia pn. "Bezpieczne Drogi" Przez Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o. Numery kont bankowych Petycje Budżet Obywatelski 2018 - realizacja 2019 r. 2019 - realizacja 2020 r. 2020 - realizacja 2021r. RODO RAJD ROWEROWY Transmisje internetowe z sesji Rad Powiatu Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej Edukacja Prawna MONITORING PLATFORMA ZAKUPOWA TURNIEJ DZIKICH DRUŻYN Wersja kontrastowa

Kulinarna lekcja w Ogrodniku

23-02-2018 08:38

A A A

„Stawiam na drób” to wielkie gotowanie w „Ogrodniku". Związek Polskie Mięso organizuje szkolenia kulinarne dla uczniów szkół gastronomicznych pod hasłem STAWIAM na DRÓB! W środę, 21 lutego w Zespole Szkół RCKU w Sochaczewie, doświadczony mistrz kuchni Marcin Budynek, Judyta Szymkowiak, dietetyk, koordynator programu oraz trener z Akademii Kulinarnej Marcina Budynka - Bartosz Łukaszewicz przeprowadzili instruktaż z zakresu obróbki technologicznej mięsa drobiowego w formie prelekcji merytorycznej oraz praktycznej. Uczniowie „Ogrodnika" poznali nowoczesne metody obróbki drobiu, marynowane drobiu, kompozycje smakowe i aranżacji potraw. Celem zrealizowanego przedsięwzięcia było wyedukowanie uczniów z zakresu jakości mięsa drobiowego a także zaprezentowanie wariacji kulinarnych z polskim mięsem drobiowym w roli głównej. Dzięki Związkowi Polskie Mięso - dyrektor biura Katarzynie Oponowicz i organizatorce Anecie Bożewskiej, nauczycielce gastronomii w ZS RCKU młodzież z klasy Technikum Żywienia doświadczyła namiastki pracy w gastronomii a pod okiem szefa kuchni Marcina Budynka powstały prawdziwe arcydzieła kulinarne.

Starostwo Powiatowe w Sochaczewie

 

ZOBACZ GALERIE