24-04-2018 14:24
26 kwietnia 2018r od godziny 9:00 w Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Sochaczewie odbędzie się Dzień Otwarty. Odwiedzający będą mogli wziąć udział w wielu konkursach oraz obejrzeć pokaz umiejętności członków klubu „Dragon” i Bractwa rycerskiego „Wesoła Kompania”. Podczas zwiedzania pracowni wykorzystywanych na zajęciach praktycznych Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych gimnazjaliści będą mogli spróbować pizzy i naleśników przygotowanych przez uczniów. W sali nr 13 młodzież Technikum Ogrodniczego zaprezentuje sadzonki roślin ozdobnych. Przed budynkiem szkoły odwiedzający będą mogli sprawdzić swoją wiedzę w zagadkach geodezyjnych, w rozwiązaniu których pomoże sprzęt pomiarowy. W sali kosmetycznej odbędą się przygotowane przez uczniów kierunku rehabilitacyjno-kosmetycznego zajęcia z kosmetologiem. Dodatkowo uczniowie zaprezentują swoje talenty wokalne i muzyczne.
„Ogrodnik” tętni życiem. Atmosfera jest przyjemna i sprzyja Kształceniu oraz i zdobywaniu wiedzy.
Gimnazjaliści będą mogli znaleźć miejsce dla siebie zarówno w Technikum, jak i w Liceum.
Kierunki do wyboru to:
·Liceum rehabilitacyjno-kosmetyczne – po ukończeniu tego kierunku można zostać m.in. kosmetologiem, rehabilitantem, masażystą, farmaceutą czy lekarzem.
·Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych – uczniowie będą mogli nauczyć się sporządzania potraw, racjonalnego żywienia, a także obsługi konsumenta.
·Technik Grafiki i Poligrafii Cyfrowej – absolwenci tego kierunku mogą być zatrudniani m.in. w studiach reklamy, grafiki czy też fotografii cyfrowej.
·Technik Geodeta – profil oferuje praktyczne przygotowanie do wykonywania pomiarów i obliczeń do celów projektowych.
·Technik Ogrodnik – na tym profilu można nauczyć się produkcji roślin, pielęgnacji terenów zieleni oraz zdobyć prawo jazdy kategorii T.
·Technik Eksploatacji Portów i Terminali – najnowszy kierunek, którego ukończenie daje możliwość zatrudnienia się w portach i terminalach lotniczych, morskich czy też kolejowych. Osoby kształcące się w tym zawodzie obowiązkowo poznają dwa języki obce zawodowe.
·Nowa Szkoła Branżowa I stopnia – kształci w zawodach: piekarz, cukiernik, operator maszyn leśnych, kucharz, fotograf, drukarz, introligator
Szkoła umożliwia praktyczne przygotowanie się do zawodu i oferuje wyjazdy na praktyki za granicę dzięki współpracy ze szkołami w Niemczech i Norwegii. Bierze także udział w projekcie ERAZMUS+, którego uczestnicy wyjadą na cztery tygodnie praktyk zawodowych do Hiszpanii gdzie odbędą staż w zakładach gastronomicznych i hotelarskich.
Ponadto uczniowie mogą korzystać m.in. z dwóch sal gimnastycznych, siłowni i bufetu.
ZAPRASZAMY!
ZOBACZ GALERIE