starostwo powiatowe w sochaczewie
filtr graficzny dla strony powiat sochaczew
Wydz. Komunikacji sprawdź nr w kolejce Aktualności Powiatowy Rzecznik Konsumentów Lista Organizacji Pozarządowych Ważne Telefony Szkoły Szkoły Podstawowe Szkoły Ponadpodstawowe Niepubliczne Szkoły i Placówki Oświatowe Konkursy RODZINY ZASTĘPCZE Projekty Dotacje z budżetu państwa Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg CYFROWY POWIAT Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Program Inwestycyjny Centralny Port Komunikacyjny Sektorowy Program Wsparcia pn. "Bezpieczne Drogi" Przez Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o. Numery kont bankowych Petycje Budżet Obywatelski 2018 - realizacja 2019 r. 2019 - realizacja 2020 r. 2020 - realizacja 2021r. RODO RAJD ROWEROWY Transmisje internetowe z sesji Rad Powiatu Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej Edukacja Prawna MONITORING PLATFORMA ZAKUPOWA TURNIEJ DZIKICH DRUŻYN Wersja kontrastowa

Zajęcia w Akademii Kulinarnej

17-10-2018 08:21

A A A

6 września uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z „Ogrodnika” rozpoczęli cykl szkoleń w Akademii Kulinarnej Transgourmet w Ożarowie Mazowieckim. Na Warsztaty pojechało 10 uczniów z różnych klas.

Tematem pierwszego szkolenia była kuchnia włoska Pizza&Pasta. Uczniowie pod okiem wykwalifikowanego kucharza Karola Lisińskiego sporządzali tradycyjne potrawy kuchni włoskiej, m. in.: Prosciutto di Bufala, Spaghetti all’Amatriciana, Penne Carbonara, Lasagne, Gnocchi, Risotto Gamberi i klasyczną włoską pizzę. Szkolenie było przeprowadzone bardzo profesjonalnie, w świetnie wyposażonej kuchni z bogatym asortymentem surowców.

Zajęcia te przybliżyły naszym uczniom tradycje, historie i kulturę kuchni włoskiej.

ZS RCKU

ZOBACZ GALERIE