17-10-2018 08:21
6 września uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z „Ogrodnika” rozpoczęli cykl szkoleń w Akademii Kulinarnej Transgourmet w Ożarowie Mazowieckim. Na Warsztaty pojechało 10 uczniów z różnych klas.
Tematem pierwszego szkolenia była kuchnia włoska Pizza&Pasta. Uczniowie pod okiem wykwalifikowanego kucharza Karola Lisińskiego sporządzali tradycyjne potrawy kuchni włoskiej, m. in.: Prosciutto di Bufala, Spaghetti all’Amatriciana, Penne Carbonara, Lasagne, Gnocchi, Risotto Gamberi i klasyczną włoską pizzę. Szkolenie było przeprowadzone bardzo profesjonalnie, w świetnie wyposażonej kuchni z bogatym asortymentem surowców.
Zajęcia te przybliżyły naszym uczniom tradycje, historie i kulturę kuchni włoskiej.
ZS RCKU
ZOBACZ GALERIE