30-11-2018 14:42
W murach sochaczewskiego „Ogrodnika” gościliśmy uczniów z Feliksowa, a kilka dni później z Wymysłowa i z Wyczółek. Uczniowie wzięli udział w zajęciach kulinarnych pod bacznym uczniów, którzy pokrótce przybliżyli gościom, jak wygląda nauka na tym kierunku. Warsztaty zostały poprowadzone przez panie: Aldonę Charzyńską i Agnieszkę Umiastowską wraz z uczniami klasy IIIB Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Ósmoklasiści przygotowywali muffinki czekoladowe i marchewkowe oraz tartinki z różnymi pastami (małe dekoracyjne bankietowe kanapeczki). Warsztaty cieszyły się dużym zainteresowaniem naszych gości i zakończyły się degustacją przygotowanych wyrobów.
Następnie wszyscy udali się na zajęcia do pracowni informatycznej, gdzie mogli dowiedzieć się więcej o technikum cyfrowych procesów graficznych. Druga grupa uczniów wzięła udział w prezentacji na temat nowego kierunku w ZSRCKU, czyli o technikum eksploatacji terminali i portów lotniczych oraz o liceum humanistycznym. Po zapoznaniu się z wybranymi kierunkami nauczania uczniowie z klasy 2LOa zaprosili swoich młodszych kolegów na zwiedzanie budynku szkoły.
Mamy nadzieję, że wielu z uczniów zawita w progach naszej szkoły we wrześniu. Dziękujemy za mile spędzony czas!
ZS RCKU Sochaczew
ZOBACZ GALERIE