starostwo powiatowe w sochaczewie
filtr graficzny dla strony powiat sochaczew
Wydz. Komunikacji sprawdź nr w kolejce Aktualności Powiatowy Rzecznik Konsumentów Lista Organizacji Pozarządowych Ważne Telefony Szkoły Szkoły Podstawowe Szkoły Ponadpodstawowe Niepubliczne Szkoły i Placówki Oświatowe Konkursy RODZINY ZASTĘPCZE Projekty Dotacje z budżetu państwa Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg CYFROWY POWIAT Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Program Inwestycyjny Centralny Port Komunikacyjny Sektorowy Program Wsparcia pn. "Bezpieczne Drogi" Przez Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o. Numery kont bankowych Petycje Budżet Obywatelski 2018 - realizacja 2019 r. 2019 - realizacja 2020 r. 2020 - realizacja 2021r. RODO RAJD ROWEROWY Transmisje internetowe z sesji Rad Powiatu Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej Edukacja Prawna MONITORING PLATFORMA ZAKUPOWA TURNIEJ DZIKICH DRUŻYN Wersja kontrastowa

Uczniowie z „Ogrodnika” na szkoleniu w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

19-12-2018 12:27

A A A

Uczniowie z sochaczewskiego „Ogrodnika” mieli okazję brać udział w cyklu szkoleń w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Ożarowie Mazowieckim. We wrześniu odbyły się dwa spotkania. Tematem pierwszego szkolenia była "Pizza&Pasta", nasza młodzież mogła poznać tajniki kuchni włoskiej przygotowując m.in.: Prosciutto di Bufala, Spaghetti all’Amatriciana, Penne Carbonara, Lasagne, Gnocchi, Risotto Gamberi i klasyczną włoską pizze. Kolejne warsztaty były pod hasłem "Dziczyzna i dzikie ptactwo" na których uczniowie przygotowywali dania z dzika, sarny i kaczki.

Młodzież z „Ogrodnika” po raz kolejny wzięła udział w szkoleniu w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Ożarowie Mazowieckim. Tym razem tematem przewodnim były „Desery w kuchni miedzynarodowej”. Uczniowie pod okiem profesjonalnego kucharza Karola Lisińskiego tworzyli prawdziwe cuda. Każdy mógł nauczyć się wykonywać rozmaite słodkości. Przygotowali miedzy innymi: Sernik z białej czekolady, Szarlotkę w tortilli z sosem waniliowym, Tiramisu, Naleśniki Suzette, Fondat czekoladowy oraz Tarta Tatin z jabłkami i lodami waniliowym. Uczniowie byli zachwyceni warsztatami, mieli możliwość posługiwania się profesjonalnym sprzętem, a także poznali specjalne surowce przeznaczone do cukiernictwa. Prowadzący docenił zaangażowanie i kreatywność naszych uczniów. Wiedzę, którą zdobyli śmiało mogą wykorzystać w przyszłości.

Taka forma nauki jest dla młodzieży niezwykle ciekawa i zostaje na długo w ich głowach mają możliwość gotowania w świetnie wyposażonej kuchni z bogatym asortymentem surowców, pod okiem profesjonalisty. Zachęcamy wszystkich uczniów do takiej formy doskonalenia swojego warsztatu.

 

ZSRCKU

ZOBACZ GALERIE