31-05-2019 13:12
W ostatnich dniach maja br. uczniowie Zespołu Szkół im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie z klas gastronomicznych i hotelarskich uczestniczyli w niezwykle ciekawych kursach zawodowych realizowanych w ramach projektu „Zawodowcy na start”.
20 maja brali udział w szkoleniu „Ryby i owoce morza” w ramach którego przygotowywali min. małże z Nowej Zelandii w pomidorach, przegrzebki w brandy, krem z raków oraz langustynki w sosie czosnkowym. Zajęcia prowadziła Anna Klajmon szefowa restauracji Las w Warszawie , bliżej znana z piątej edycji programu Top Chef .
28 i 29 maj odbyło się szkolenie „Serwisy kelnerskie” które prowadził Mateusz Smulski Manager Restauracji Moonsfera i Olkuska 7 w Warszawie. Uczestnicy zajęć poznawali rodzaje win, kaw , herbat oraz sposoby ich prawidłowego podawania.
Przed uczniami Iwaszkiewicza kolejne szkolenie dotyczące czekolady. Wszystkie wymienione kursy odbyły się w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.
ZOBACZ GALERIE