starostwo powiatowe w sochaczewie
filtr graficzny dla strony powiat sochaczew
Wydz. Komunikacji sprawdź nr w kolejce Aktualności Powiatowy Rzecznik Konsumentów Lista Organizacji Pozarządowych Ważne Telefony Szkoły Szkoły Podstawowe Szkoły Ponadpodstawowe Niepubliczne Szkoły i Placówki Oświatowe Konkursy RODZINY ZASTĘPCZE Projekty Dotacje z budżetu państwa Rządowy Fundusz Inwestycji Lokalnych Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg CYFROWY POWIAT Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Program Inwestycyjny Centralny Port Komunikacyjny Sektorowy Program Wsparcia pn. "Bezpieczne Drogi" Przez Centralny Port Komunikacyjny Sp. z o.o. Numery kont bankowych Petycje Budżet Obywatelski 2018 - realizacja 2019 r. 2019 - realizacja 2020 r. 2020 - realizacja 2021r. RODO RAJD ROWEROWY Transmisje internetowe z sesji Rad Powiatu Punkt Nieodpłatnej Pomocy Prawnej Edukacja Prawna MONITORING PLATFORMA ZAKUPOWA TURNIEJ DZIKICH DRUŻYN Wersja kontrastowa

Zawodowcy z Iwaszkiewicza

31-05-2019 13:12

A A A

W ostatnich dniach maja br. uczniowie Zespołu Szkół im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie  z klas gastronomicznych i hotelarskich uczestniczyli w niezwykle ciekawych kursach zawodowych realizowanych  w ramach projektu „Zawodowcy na start”.

20 maja brali udział  w szkoleniu „Ryby i owoce morza” w ramach którego przygotowywali min. małże z Nowej  Zelandii w pomidorach, przegrzebki w brandy, krem z raków oraz langustynki w sosie czosnkowym. Zajęcia prowadziła Anna Klajmon szefowa restauracji Las w Warszawie , bliżej znana z piątej edycji programu Top Chef .

28 i 29 maj odbyło się szkolenie „Serwisy kelnerskie”  które prowadził Mateusz Smulski Manager Restauracji Moonsfera i Olkuska 7 w Warszawie. Uczestnicy zajęć poznawali  rodzaje win, kaw , herbat oraz sposoby ich prawidłowego podawania.

Przed uczniami Iwaszkiewicza kolejne szkolenie dotyczące czekolady. Wszystkie wymienione kursy odbyły się w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

ZOBACZ GALERIE